6 adet sonuç bulundu

Arama
SEK'Lİ LEZZETLER

Dereotu Soslu Somon

30 DK

2 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

  • 2 dilim somon balığı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 3 dal dereotu
  • 1 sap taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı SEK Quark Sade
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Sosu için dereotunu, taze soğanı, sarımsağı ve kapariyi ince ince doğrayın. SEK Quark Sade, mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzemeyi b ir araya getirin. Sosunuz hazırdır. Somonları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 ºC’ye ayarlı fırında balığın kalınlığına göre 10-12 dakika pişirin. Pişirdiğiniz somonu servis tabağına alın, sosla birlikte hemen servis edin.