6 adet sonuç bulundu

SEK'Lİ LEZZETLER

Nulla laoreet convallis tellus, nec cursus urna feugiat ac. Ut vel dolor maximus, bibendum sapien ut, feugiat leo. Mauris nec sapien at justo sodales feugiat id suscipit nisi.

Dereotu Soslu Somon

30 DK

2 KİŞİLİK

KOLAY

MALZEMELER

  • 2 dilim somon balığı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 3 dal dereotu
  • 1 sap taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı SEK Quark Sade
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Sosu için dereotunu, taze soğanı, sarımsağı ve kapariyi ince ince doğrayın. SEK Quark Sade, mayonez ve hardalı ilave edip tüm malzemeyi b ir araya getirin. Sosunuz hazırdır. Somonları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 ºC’ye ayarlı fırında balığın kalınlığına göre 10-12 dakika pişirin. Pişirdiğiniz somonu servis tabağına alın, sosla birlikte hemen servis edin.