6 adet sonuç bulundu

SEK'Lİ LEZZETLER

Nulla laoreet convallis tellus, nec cursus urna feugiat ac. Ut vel dolor maximus, bibendum sapien ut, feugiat leo. Mauris nec sapien at justo sodales feugiat id suscipit nisi.

SEK Yoğurtlu Kabak Dolması

45 DK

6 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

  • 5 orta boy kabak
  • 500 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı SEK Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 15 gr SEK Tereyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Kabakları yıkayıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. İçlerini kabak oyacağı ile çıkartın. Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyerek kıymaya ekleyin. Salça ve bulguru ilave edin. Ellerinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun. Yumurta, tuz ve reyhanı ekleyerek yoğurmaya devam edin. Halka şeklindeki kabakların içlerini hazırladığınız bulgurlu kıyma ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Sarımsağın kabuğunu soyup SEK yoğurdun içine rendeleyin. Küçük bir tavada SEK tereyağını eritip pul biber ile karıştırın. Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine sarımsak eklenmiş SEK yoğurt dökün. Biberli yağı üzerine gezdirip sıcak servis yapın.