6 adet sonuç bulundu

Arama
SEK'Lİ LEZZETLER

Sütte Balık

30 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

  • 4 adet levrek fileto
  • 2 su bardağı SEK süt
  • 1/2 Çay Bardağı SEK Krema
  • 4 tel SEK dil peyniri
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet karanfil
  • Tuz ve Karabiber

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Soğanı dörde bölün. Sarımsağı kabaca doğrayın. Maydanozu kabaca doğrayın. Peynir ve balık dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sütün yarısı buharlaştığında karışımı süzgeçten geçirerek temiz sütü fırına dayanıklı cam kaptaki balıkların üzerine dökün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika balıkları pişirdikten sonra dil peynirlerini balıkların üzerine koyun ve fırında 5 dakika peynirlerin kızarmalarına izin verdikten sonra servis edin.