6 adet sonuç bulundu

SEK'Lİ LEZZETLER

Nulla laoreet convallis tellus, nec cursus urna feugiat ac. Ut vel dolor maximus, bibendum sapien ut, feugiat leo. Mauris nec sapien at justo sodales feugiat id suscipit nisi.

Tavuk Şinitzel

60 DK

4 KİŞİLİK

ORTA

MALZEMELER

  • 4 dilim inceltilmiş tavuk göğüs eti
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet sivri biber
  • 5 yemek kaşığı un (100 g)
  • 6-7 yemek kaşığı galeta unu (100 g)
  • 3 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
  • 10-12 adet taze küçük patates
  • 5 yemek kaşığı tepeleme SEK
  • Quark Sade (150 g)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz)

NASIL PİŞİRECEKSİNİZ

Patatesli garnitür için 100 g SEK Quark Sade’yi, zerdeçalı, zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş kara biberi karıştırın. Taze patatesleri iyice yıkayın. Kabuğunu soymadan enine veya boyuna ikiye kesip hazırladığınız sosla karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine aktarıp 190 ºC’ye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Şinitzel için biberleri çok ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Yumurtaları tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çırpın. Tavuk etlerini kızartmak için bir dilimi elinize alın. Her tarafını önce una bulayıp fazla un varsa silkeleyin, sonra çırpılmış yumurtaya, en son biberli galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Tavuk etleri bitene dek aynı işleme devam edin. Patatesler pişince fırından alın, kıyılmış yeşilliklerle ve kalan 50 g SEK Quark Sade ile birlikte karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, patatesli garnitür ile birlikte hemen servis edin.